Védegylet

Átalakuló Közösségek

Mi vagyunk azok, akik segítenek az embereknek közösséget csinálni.

Az Átalakuló Közösségek a Védegylet Egyesület részeként végzi tevékenységét. Munkánk három nagy téma köré szerveződik: a helyi gazdaság, különösképpen a helyi élelmiszer; a megfelelő technológia és természetesen maga a közösség, mégpedig átalakuló közösség.

A „Magyar Átalakuló Közösségek HUB” a nemzetközi „Transition” hálózat részeként a magyarországi átalakuló közösségeket igyekszik összefogni. Célunk egyrészt, hogy segítsünk az embereknek ökotudatos és valóban működőképes közösségeket kialakítani. Olyan közösséget, ami elérhető forrásokat használ és tudatos formálással képes felszámolni a külső és belső akadályokat. Célunk másrészt, hogy az eltérő élethelyzetű de hasonlóan gondolkodó közösségek tagjai megismerjék egymást. Ezért egyaránt foglalkozunk élőfalvakba telepedő „gyüttmentekkel”, városban élő szubkultúrát kialakítókkal és hátrányos helyzetű roma közösségekkel.

vedegylet kep

Védegylet
1137 Budapest, Pozsonyi út 14. II/9, (361) 237 6020, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.